• Axtvetens Bergtäkt
  • Axtvetens Bergtäkt

Makadam Lysekil • Sotenäs • Uddevalla

Beställ makadam av hög kvalitet från vår egen bergtäkt

Ska du beställa makadam i Lysekil, Sotenäs, Uddevalla? Mikaels Grävtjänst erbjuder försäljning och transport av makadam. Vi framställer olika sorters stenmaterial av jämn och hög kvalitet från vår egen bergtäkt, Axtvetens Bergtäkt. Med hjälp av oss får du såväl en riktigt högkvalitativ produkt som ett utmärkt resultat. Makadam kan användas till ett flertal olika ändamål.

Vad är makadam?

Makadam är en krossprodukt, det vill säga berg som har krossats ner. Makadam består dock, till skillnad från exempelvis stenmjöl, av fördelade storlekar och fraktioner. Exempel på fraktioner av makadam som vi erbjuder är bland annat 2–4, 4–8, 8–11, 11–16, 16–22 och 32–63 millimeter. Fraktioner av makadam benämns i många fall lite olika, eftersom harmoniserade EU-normer avgör vilka intervaller som stenen delas upp i. Mikaels Grävtjänst har en egen bergtäkt som garanterar att våra makadamarbeten alltid håller toppkvalitet.

Vad används makadam för?

Det huvudsakliga användningsområdet för makadam är vid dräneringsarbeten. Om du väljer att använda detta material vid dränering under bostäder säkerställer du ett säkert skydd mot mögelbildning och fuktskador. Makadam utgörs av sprängsten som skapar vassa kanter som enkelt låser sig samman när du lägger last på bädden. Lasterna fördelas då väldigt effektivt, vilket resulterar i en mycket hållfast undergrund.

Makadamen kan också användas som förstärkningslager, bärlager och slitlager, men det används också ofta som utfyllnadsmaterial vid/i betong och asfalt. Detta stenmaterial lämpar sig också utmärkt som dekorationslager på parkerings- och gångytor.

Hör av dig till oss!

Är du i behov av makadam? Kanske behöver du sten för att dränera tomten, eller använda i rabatter eller trädgårdsgångar? I så fall har du kommit helt rätt. Du är varmt välkommen att kontakta oss när du ska beställa makadam i Lysekil, Sotenäs och Uddevalla med omnejd!

Snabbanslutning